Föreningar

Råcksta Fritidsträdgårdar
Är du intresserad av att skaffa en odlingslott i Råcksta och odla ekologiskt? Här kan du läsa mer om föreningen som är en av tio miljödiplomerade koloniträdgårdsföreningar i Sverige som uppnått bronsnivå. Läs mer på Råcksta Fritidsträdgårdars hemsida.

Scouterna i Råcksta
Mäster Olof Råcksta, ofta kallat enbart MoRå och bedriver scouting i Gamla Stan, på Södermalm vid Blecktornsparken och i Råcksta. På alla dessa ställen finns scouting för alla åldrar, kom och prova på! Läs mer på MoRå:s hemsida.

Råcksta SK
Bordtennis i Division 1 Norra för både dam- och herrlaget. Sagt om herrlaget: En Intressant trupp med många bra spelare. Kommer att hålla till i den norra div 1 och en plats på övre halvan skall vara möjlig. Det kommer att bli tuffa uttagningar i detta jämna lag. Brian Afanador kan vara den bästa spelaren född 1997 och senare i världen utanför Kina. Kommer från Puerto Rico.

Sagt om damlaget: Laget brukar vara ett topplag och bör vara det även denna säsong även om serien ser ut att vara starkare än på länge. Laget är ungt och lovande med två nyförvärv, Linnea Holm och Hedda Egerlid. En bred och jämn trupp med kokurens om platserna. Här finns flera spelare som vill kriga om en plats i dam-laget vilket är posetivt.

Följ ställning och resultat för herrlaget på Svenska bordtennisförbundets hemsida här. Damlaget följer du här. Råcksta SK fungerar som Ängby SK:s B-lag.

Råcksta Schützenverein
Föreningen bildades våren 2008 och har för närvarande nio medlemmar. Föreningens syfte är att på ett kamratligt och konstruktivt sätt stötta sina medlemmar i med- och motgång och att ha himla kul under tiden. Vår ambition och förhoppning är att medlemsantalet kommer att öka under de nästkommande åren. Inspiration har vi hämtat från de tyska skytteföreningarna som i vissa fall har månghundraåriga traditioner!

Vi i Råcksta Schützenverein vill sprida glädje bland våra medmänniskor och arrangerar olika fester och sammankomster. Oktoberfest med omta-ompa-musik, surkål och viele Mass hålls varje höst. Schützenfest där årets Schützenkönig ska utses (genom skyttetävling) arrangeras på midsommarafton! Dessutom arrangerar vi resor och grillaftnar. Vi har verkligen supertrevligt! Läs mer om Råcksta Schützenverein här.

Råckstahyresgästernas intresseförening (RHI)
Du som bor i Råcksta och har Wallenstam som hyresvärd och du som bor på Söderberga Gårdsväg med Arbetarebostadsfonden (Fonden) som hyresvärd representeras vid hyresförhandlingar av Råckstahyresgästernas Intresseförening, RHI. Här läser du mer om föreningen.

Råcksta Trädgårdsstadsförening (RTF)
RTF är en ideell förening som är till för att tillvarata medlemmarnas intresse i området. I området finns det 306 hushåll och ca 280 hushåll är medlemmar. Vilka verksamheter som ska bedrivas i föreningen beslutas på årsmötet, som vanligtvis hålls i mars månad.

Genom föreningen kan du också bättre lära känna området och dina grannar. Det är inte så tokigt att känna sig hemma där man bor. Tillsammans blir vi också starkare om vi vill ta upp gemensamma problem med t.ex. myndigheter. Läs mer på föreningens hemsida.

Vlök

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s